Galleries broken after update

Mauer Themes Support Stills Galleries broken after update

This topic contains 8 replies, has 4 voices, and was last updated by  Paul 4 weeks, 1 day ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #3227

    OliverF
    Participant

    Hi!

    I just did the update to 1.2. But now all my galleries show their pictures as a simple 3-pics-a-row list. Also the “half” tag is visible in the section, e.g. here: https://dasbestezumschluss.com/proj/sirinya/

    Is there something that needs to be considered during the update? I did a ftp upload of the extracted zip file and renamed the old theme directory beforehand. In the theme overview of admin the new version is visible and active. Anything else?

    Regards,
    Oliver

    #3254

    Jakub
    Participant

    The same at my site!
    Best,
    Jakub

    #3275

    bnjmn
    Participant

    Galleries also were broken through the update as well.

    Any help before posting on the ThemeForest site?

    Same problem as above. #half tag is there on the gallery but its all in single row.

    Invested, resulting in a 10 music videos, 2 album cover relationship | G-Eazy

    Thank you!

    • This reply was modified 1 month ago by  bnjmn.
    #3324

    Paul
    Keymaster

    Dear Benjamin,

    From what I can see, you did install the ‘Mauer Stills Gallery’ plugin, however you did not install the new version of the theme — Stills 1.2. Your website is currently running Stills 1.1 — see proof. This leads to the absense of the gallery styles, which messes up the layout.

    Please do the following:

    1. In your Admin Panel go to ‘Appearance’ > ‘Themes’, click the theme thumbnail and see what version it says you are running.

    2. Update the theme to 1.2, if the previous step showed you were running 1.1. During the update, please update the bundled plugins (e.g. ACF Pro).

    3. If step one showed you were running 1.2: if you use any caching (plugins, Cloudflare, etc.), purge the caches and see if the issue persists.

    Please follow up here when you perform these actions.

    Kind regards,
    Paul

    #3325

    Paul
    Keymaster

    Dear Oliver,

    It looks like you you did not install the ‘Mauer Stills Gallery’ plugin.

    Please do the following: go to ‘Appearance’ > ‘Themes’, and activate some other theme, then activate Stills back. After that, there will be a message at the top offering you to install the required ‘Mauer Stills Gallery’ plugin. Please install and activate it.

    BTW, the galleries are now compatible with Gutenberg: try the “Stills Gallery” Gutenberg block.

    Kind regards,
    Paul

    #3326

    Paul
    Keymaster

    Dear Jakub,

    To ensure proper work of the galleries, please make sure you both updated the theme and installed and activated the ‘Mauer Stills Gallery’ plugin.

    If you’re still having troubles, please post the url of your website, and I will take a look at what can be wrong.

    Kind regards,
    Paul

    #3327

    Paul
    Keymaster

    Jakub, Oliver, Benjamin,

    I am sorry for the late replies. There has been a family situation. I am back at work now and will provide responses much faster.

    Kind regards,
    Paul

    #3328

    Jakub
    Participant

    Dear Paul,
    galleries work fine for now, I fixed the problem. I have only the problem with Mansory layout as mentioned in other thread.
    Best
    Jakub

    #3330

    Paul
    Keymaster

    Jakub, please see my reply in the Masonry thread.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.