issues with responsive grid

Mauer Themes Support Narrator issues with responsive grid

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #3730
    DidieSchackman
    Participant

    When I click a tag or category to have an overview, the list on mobile is distorted.
    Please help me solve this issue asap. Thx in advance.

    https://didie.nl/wp-content/uploads/2020/01/Foto-27-01-2020-17-56-43.png
    https://didie.nl/wp-content/uploads/2020/01/Foto-27-01-2020-17-58-10.png
    image 3

    #3731
    DidieSchackman
    Participant

    Could the technical team please respond? I would appreciate this.

    #3734
    Paul
    Keymaster

    Hello Didie,

    I tried to reproduce this issue on didie.nl as well as on narrator.mauer.co using an actual iPhone (6S and 11, Chrome and Safari) and an iPhone simulation, and I can’t seem to get the same bug.

    1. Can you please let me know if you are experiencing it regularly, or if it is a regular occasion?

    2. If the former is true, could it be that you did not have a good internet connection at the time when you experienced this?

    3. Also, were you using the Masonry layout when you experienced this or the 3 col grid layout?

    4. Are you using any third-party solution for images (caching, optimizer plugin, etc.)?

    Regards,
    Paul

    #3735
    DidieSchackman
    Participant

    Dear Paul,

    1) regularly (only with Masonry)
    2) not applicable
    3) I changed my layout to 3 columns grid because I didn’t want my visitors to experience the issues. That works fine. That’s why you didn’t see any issues.
    The issues arise using Masonry. I’ll turn it back to masonry right now.
    4) only Jetpack as recommened.

    #3737
    Paul
    Keymaster

    Didie,

    Thanks for having turned on the masonry. I’ve tested the site again on both 6S and 11 Pro, in both Safari and Chrome, and I can’t reproduce the issue.

    Can you please let me know if this is happening to you in the masonry layout in the demo?

    Also, can you please clear your browser cache and see if the issue persists?

    Regards,
    Paul

    #3739
    Paul
    Keymaster

    P.S.
    Here is how the website is looking on my side — please see screenshot

    #3749
    Paul
    Keymaster

    Didie, please go to “Jetpack” > “Settings” > “Performance” and let me know if the “Enable Lazy Loading for images” switch is turned off.

    #3756
    DidieSchackman
    Participant

    the issue doesn’t occur all the time. Only after a few clicks.
    I have turned off the lazy loading previously.
    It’s a strange bug.
    But I decied to go for the 3 column grid. That solves it all at once.
    And on mobile the masonry doesn’t show anyway so 3 column is fine.
    Thx for looking into this.

    #3838
    Paul
    Keymaster

    Didie,

    I’ll be updating the theme this month and will look into this again. Basically, I still can not reproduce the issue with Masonry, but I may have some ideas to improve the reliability of the code.

    As for you saying that “on mobile the masonry doesn’t show anyway”: I was testing the Masonry on mobile on a number of devices and operating systems, and haven’t encountered errors. For instance, the demo page Masonry works just fine on mobile for me — link. It stacks up the images in one column which is conventional mobile behaviour. It may be that some third-party code that you have added is conflicting with the work of the theme.

    Anyway, I will take a second look at Masonry-related code during the update. Getting to your other posts now.

    Regards,
    Paul

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.